Projecten

Naast de ondersteuning van schoolgaande kinderen voor leermiddelen en binnen- en buitenschoolse activiteiten ontwikkelen wij ook speciale projecten. Deze projecten worden gefinancierd uit daarvoor bestemde giften en gaan niet ten koste van de aanvragen.

 • Lessenpakket TaalTechniek

  Lessenpakket TaalTechniek is nu zelf te gebruiken en beschikbaar voor iedereen. Dit is een serie van acht lessen waarbij taalontwikkeling en ontdekkend leren gecombineerd worden. In deze lessen gaan ze bijvoorbeeld azijnbommetjes en waterraketten maken. Zo worden kinderen enthousiast en gemotiveerd voor het leren van nieuwe woorden rondom het thema techniek.

  Lees verder: Lessenpakket TaalTechniek
 • Eindtoetstraining

  Stichting Leerkansen Zeist en Stichting Leren voor de Toekomst organiseerden een training voor de doorstroomtoets voor kinderen uit groep 8 van het basisonderwijs. Dankzij een nieuwe gift van De Ronde Tafel 147 Kromme Rijn kon het project Eindtoetstraining ontwikkeld worden. Dit project is bedoeld voor kinderen in groep 8 die naar het vervolgonderwijs gaan.

  Lees verder: Eindtoetstraining
 • Project Taal

  Kinderen met een taalachterstand leren sneller nieuwe woorden wanneer ze uitgedaagd worden om dingen te ontdekken en te delen met anderen. Dit is waar het Project Taal over gaat. Door een schenking van De Ronde Tafel 147 Kromme Rijn, hebben wij een lessenreeks laten maken en uitvoeren, waarin taalontwikkeling door ontdekkend leren centraal staat. Met…

  Lees verder: Project Taal

“Waar een wil is, is een omweg”

Cees Buddingh