Eindtoetstraining

Stichting Leerkansen Zeist en Stichting Leren voor de Toekomst organiseerden een training voor de doorstroomtoets voor kinderen uit groep 8 van het basisonderwijs.

Dankzij een nieuwe gift van De Ronde Tafel 147 Kromme Rijn kon het project Eindtoetstraining ontwikkeld worden. Sinds schooljaar 2023-2024 heet de eindtoets anders: doorstroomtoets. Dit project is bedoeld voor kinderen in groep 8 die naar het vervolgonderwijs gaan.

Tussen 16 en 20 oktober 2023 (in de herfstvakantie) heeft de toetstraining plaatsgevonden. Maar liefst 25 leerlingen uit groep 8 waren alle dagen aanwezig. Alle leerlingen zijn druk aan de slag geweest met onderwerpen die ze lastig vonden. Dat werd afgewisseld met ontspannende lessen, zoals het schilderen van de toekomst. In het Zeistermagazine werd naderhand een artikel gepubliceerd over dit project met de titel: ‘Groep 8 aan de macht‘.

“Onderwijs is niet alleen een investering in de toekomst van de kinderen, maar van ons allemaal.” Darine El Houfi, oprichter en directeur van Leren voor de Toekomst

Begin januari (in de kerstvakantie) is er een opfrisdag georganiseerd. De leerlingen konden op deze dag nog vragen stellen over lastige onderwerpen, extra oefenen en zich nog beter voorbereiden voor de doorstroomtoets.

In Maart is er een evaluatiemiddag met de leerlingen en ouders om het project te evalueren.