SLZ werkt mee aan uitgifte van een Kledingpas in Zeist

In 2023 werd door de Gemeente Zeist besloten, een kledingpas uit te reiken aan gezinnen met schoolgaande kinderen die van een laag inkomen moeten rondkomen. De Gemeente Zeist vroeg hiervoor medewerking van Stichting Leerkansen Zeist (SLZ) en de Voedselbank Zeist omdat deze bekend zijn met de doelgroep en beschikken over namen en adresgegevens.

Met medewerking van Stichting Leerkansen Zeist (SLZ) en de Voedselbank Zeist werden kledingpassen van de Gemeente Zeist uitgereikt.

Ouders, die tussen 2022 en 1 oktober 2023 een vergoeding voor schoolkosten ontvingen van SLZ, kwamen in aanmerking voor één of meer kledingpassen ter waarde van 150 euro. De pas kon besteed worden bij diverse winkels in of buiten Zeist.

In oktober 2023 werden de ouders uitgenodigd om de pas op te halen in het Gemeentehuis Zeist, waar in de centrale hal twee ruimtes beschikbaar waren voor SLZ en de Voedselbank. Vrijwilligers van SLZ en de Voedselbank ontvingen de ouders en gaven uitleg over het gebruik van de pas. In november werd nog een dag gehouden voor ouders die in oktober verhinderd waren of na 1 oktober ingeschreven werden.

Niet alleen ouders (én kinderen) waren enthousiast over de actie, ook de vrijwilligers hebben met plezier meegewerkt aan de uitgifte. De actie Kledingpas is inmiddels afgerond.