SLZ zoekt een bestuurslid: secretaris

DEZE VACATURE IS REEDS INGEVULD (juni 2024).

Sinds 2016 zet Stichting Leerkansen Zeist zich in voor schoolgaande kinderen van 4 tot 18 jaar, zodat zij onbelemmerd kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten van hun school. Omdat elk jaar het aantal aanvragen groeit, groeit Stichting Leerkansen Zeist mee en zoekt zij een bestuurslid (secretaris) en een schoolcontactpersoon.

Stichting Leerkansen Zeist zoekt een bestuurslid: secretaris


Wie zijn wij?

Stichting Leerkansen Zeist biedt steun aan schoolgaande kinderen die in Zeist wonen: kinderen bij wie thuis onvoldoende geld beschikbaar is om de rekeningen van de school te betalen. Denk bijvoorbeeld aan de kosten van laptops of schoolreisjes. Ook tweetalig onderwijs en excursies worden vergoed om onbelemmerd mee te kunnen doen. Wij krijgen subsidie van de Gemeente Zeist om dit uit te voeren. Dit is onze kernactiviteit, hiernaast voert Leerkansen Zeist, van geoormerkte giften, projecten uit zoals een taalcursus, toetstraining of brugklas-begeleiding. Stichting Leerkansen Zeist is een vrijwilligersorganisatie met negen vrijwilligers.

Wie zoeken wij?

Ons collegiale bestuur breidt uit naar vijf personen. Het aantal aanvragen neemt jaarlijks toe, waardoor de taken zijn herverdeeld. Wij zoeken een nieuwe secretaris.

Wat doe je als bestuurslid/ secretaris?

  • Je ondersteunt de voorzitter bij het voorbereiden van de bestuursvergadering, stelt verslag op van de bestuursvergadering en bewaakt de uitvoering van actiepunten.
  • Je bereidt jaarlijks het concept activiteitenplan voor, in nauw overleg met alle bestuursleden en bewaakt met de voorzitter de jaarplanning.
  • Je werkt samen met het bestuurslid dat belast is met de communicatie. Het schrijven van brieven/mails of kleine stukjes hoort daarbij, evenals het updaten van onze website.
  • Je bent het derde en vierde ‘oog’ voor de penningmeester.

Wat zoeken wij in een secretaris?

Wij zoeken een secretaris die niet bang is voor wat managementverantwoordelijkheid, en goed kan organiseren. Ons bestuur is collegiaal, wij steunen elkaar bij het uitvoeren van taken. Verder zoeken wij iemand die:

  • De doelen van de stichting een warm hart toedraagt.
  • Ordelijk en systematisch werkt en gericht is op kwaliteit en resultaat.
  • Beschikt over goede schriftelijke taalvaardigheid.
  • Wil en kan samenwerken.

Interesse? Stuur een mailtje naar secretaris@leerkansenzeist.nl. We nodigen je dan uit voor een gesprek.